Συνταγές
Εξαιρετικά ισλι τσιμπιστά – μοσχομύρισε το σπίτι κανέλα και γαρύφαλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό βούτυρο φυτινη.
ενα φλυτζανι του τσαγιού ζάχαρη.
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού γάλα..
Ενα κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
Ενα μπεικιν
Συροπι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
3 ποτήρια του νερού νερό.
1 ποτήρι του νερού γλυκόζη
φλούδα λεμονιού
βανίλια.. ξύλο.κανελας
Για τη γέμιση
ένα ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα..
Μισό κουτ . γαρύφαλλο.
ένα κουτ γλ..κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη..και σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.. αφηνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί
Βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για δέκα.. λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το γλυκόζη..τό αφηνουμε να κρυώσει.
Παιρνούμε τη ζύμη και την ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου μισό εκατοστό.
Και με ένα φλυτζάνι του τσαγιού κόβουμε στρογγυλά. Προσθέτουμε με ένα κουτάλι λίγο γέμιση από το καρύδι . Του δίνουμε σχήμα και τα τσιμπάμε και φτιάχνουμε σχέδιο με το οδικό τσιμπιδακι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου μιση ώρα ανάλογα το φούρνο..
Όπως ειναι ζεστά ρίχνουμε το κρύο σιροπι στο ταψί.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αγαπημένα μάφιν με σοκολάτα και κανέλα – απλά υπέροχα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Θεοδωρα Αποστολου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1/2φλ. Καλαμποκέλαιο
1 φλ. Χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. Σόδα
1 κ.γ.Μπέικιν Πάουντερ
1/2 κ.γ.Κανέλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Βανίλια
100γρ. Ζάχαρη Καστανή
1 μίση φλ. Αλεύρι που Φουσκώνει
3 κ.σ. Κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 σακουλάκι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε λάδι με ζάχαρη και αφού ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα ρίχνουμε το ξύσμα,το λικέρ και τη σοδά που έχουμε βάλει μέσα στο χυμό.Χτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στέρεα υλικά μπέικιν,βανίλια,κανέλα,κακάο,αλεύρι(αφού τα έχουμε κοσκινίσει),το αλάτι και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας
Γεμίζουμε μια φόρμα για Μάφιν και ψήνουμε στους 180⁰ για περίπου 25′ ανάλογα με το φούρνο σας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Θεοδωρα Αποστολου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”