Συνταγές
Τα ποντιακά μελομακάρονα – η γεύση είναι σαν μπισκότο σιροπιασμένο γεμιστό με καρύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ισλί – λέγονται και φοινίκια.
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη
500 γμ βούτυρο (εγώ έβαλα μισό φυτικό μισό αγελαδινό)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
Μισό κγ αμμωνία (ή μισό κγ σόδα)
1 φακελάκι μπαικιν παουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι γοχ
(το γάλα μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό από φρέσκο χυμό πορτοκάλι)
Γέμιση
200 γμ καρύδια στο μουλτι
3 κγ ζάχαρη
1 κγ κανέλλα
Μισό κγ γαρύφαλλα
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
Ενάμιση ποτήρι νερό
2 ξύλα κανέλλα
Φλούδα πορτοκάλι
Μισό ποτήρι μέλι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω με την ζάχαρη προσθέτουμε τα υγρά και τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι
Ανοίγω πιτακι και βάζω 1 κγ γέμιση κλείνω και το τσιμπαω με το τσιμπιδακι τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 25 λεπτά το πρώτο ταψί και 20 λεπτά τα υπόλοιπα δύο
Τα αφήνω να κρυώσουν
Βράζω το σιρόπι 7 λεπτά
Το συντηρώ ζεστό στο χαμηλό της εστίας και βουτάω τα ισλι 1 λεπτό από κάθε πλευρά
Βγαίνουν 80 τεμάχια
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.