Συνταγές
Έτοιμα τα Ισλί για ψήσιμο – υπέροχα γλυκάκια και πολύ όμορφα φτιαγμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Παπαδοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλ του τσ φητινή λυωμενη
1 Σπορελαιο
1 1/2 Χλιαρό νερό
1/2 Ζαχαρι
1-2 βανίλιες
1 κουτί τ γλ μπέικην
Αλεύρι όσο πάρει κάτι παραπάνω από κιλό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμη να είναι πολύ σφιχτή.
Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε δύο φλ καρδιά κοπανισμενα κανέλα και ζάχαρη δύο κουτ. περίπου.
Σιρόπι
Τέσσερις φλ ζάχαρη τρία νερό, λεμόνι και ένα ξύλο κανέλας
Βράζουμε για δέκα λεπτά.
Καυτό το σιρόπι κρύα τα γλυκά.
180 β για 45 λεπτά.
Κάνουμε μπαλάκια τα ανοίγουμε βάζουμε μια κουταλιά του γλ καρύδι τα κλείνουμε και τα κενταμε.
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Παπαδοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκά γεμιστά πιτάκια με ότι σας κάνει κέφι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια ηλιέλαιο
2 αυγά (απο τα οποία κρατάμε τον 1 κρόκο για την επάλειψη)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
6, 5 φλιτζάνια αλεύρι
Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
Για την γέμιση
μαρμελάδα που προτιμάμε
καρύδια
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την ζύμη σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το νερό την ζαχαρη και την μαγια μεχρι να λιώσει.
Προσθετουμε το λαδι τα αυγά το αλάτι και στο τελος το αλέύρι .Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ωρα.
Ψήνουμε στους 180 cμέχρι να ροδίσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”