Συνταγές
Απίθανα ισλι Καππαδοκίας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Σοφία Μαλαπάνη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
450γρ.Αλευρι για όλες τις χρήσεις
250γρ.βουτυρο
125γρ.νερο
30γρ ζάχαρη
1βανιλια
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα κουτάλι κ στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό.. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή κ ευπλαστη. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Παίρνουμε λίγη απ τη ζύμη κ ανοίγουμε όσο είναι η παλάμη μας κ γεμίζουμε με την παρακάτω γέμιση από ένα κουταλάκι του γλυκού.
Κλείνουμε κ κάνουμε τρίγωνο σχέδιο η ότι θέλουμε.Η συνταγή θέλει τα ισλι “κεντημένα” οπότε μπορείτε να κάνετε ελαφρά τσιμπήματακια με πιρούνακι η τσιμπιδακι!!
ΓΕΜΙΣΗ
150γρ.αλεσμενο καρύδι
1κουτ.σουπας ζάχαρη
1 κουτ.γλυκου κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρίφαλλο
50γρ.μελι ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
Ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μια πάστα.
ΣΙΡΟΠΙ
450γρ.ζαχαρη
350γρ.νερο
1ξυλο κανέλας
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
100γρ.μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μολις πάρει μια βράση το σιρόπι μας βάζουμε τις σταγόνες λεμονιού κ αποσύρουμε απ τη φωτιά προσθετωντας το μέλι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά..
Αφήνουμε τα ισλι να κρυωσουν εντελώς κ ρίχνουμε με κουτάλα της σούπας σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι μας. Αφήνουμε να τραβήξουν σιρόπι για 5 λεπτά απ τη μία πλευρά κ 5 απ την άλλη.. Αν τα θελετε πιο σιροπιασμενα τα αφήνετε παραπάνω.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Νόστιμη συνταγή από “Σοφία Μαλαπάνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”