Συνταγές
Φέτος φτιάχνουμε Ισλί! Μοσχοβόλησε το σπίτι Χριστούγεννα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φέτος βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις αυτή την εξαιρετική συνταγή για ισλί ή αλλιώς μελομακάρονα της Μικράς Ασίας! Είναι βουτηγμένα μέσα στο σιρόπι, ενώ έχουν μία φανταστική γέμιση από καρύδια, γαρύφαλλο και κανέλα. Γίνονται πεντανόστιμα, οπότε προετοιμάσου να φτιάξεις και δεύτερη και τρίτη δόση.
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
Ξύλο κανέλας
2 βανίλιες
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Για τη Ζύμη
500 γρ φυτίνη
100 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη γέμιση
200 γρ καρύδια
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι για τα ισλί. Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και την κανέλα να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη από τα ισλί μας. Δουλεύουμε την φυτίνη με την ζάχαρη για να μαλακώσει. Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βάζουμε την σόδα στο κονιάκ, τα ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια, αλέθουμε τα καρύδια και τα αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι από ζύμη και το ανοίγουμε στο χέρι. Τοποθετούμε καρύδι και το το κλείνουμε καλά.
Το κάνουμε τρίγωνο και τσιμπάμε με ένα τσιμπιδάκι για να πάρει το χαρακτηριστικό σχήμα που έχουν τα ισλί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τοποθετούμε τα ισλί σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι.
Τα αφήνουμε για 6 ώρες και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τέλος, μετά από 6 ώρες σερβίρουμε.
Έτοιμα τα ισλί μας για φέτος! Ευχόμαστε καλές γιορτές και του χρόνου με υγεία! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής μας:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!