Συνταγές
Γλύκισμα μους λεμονιού σαν αφρός
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Δροσερη γευση, οτι ακριβως χρειαζομαστε τις ζεστες ωρες. Δεν εχει πολλες θερμιδες!
Υλικά:
1 πακέτο σαβουαγιαρ
1 γάλα Νουνού εβαπορέ το μεγάλο τενεκέδακι
1 φακελάκια ζελέ με γεύση λεμόνι
Χυμό από 3 πορτοκάλια η λεμονάδα σπιτική αραιωμένη
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και το ξύσμα του
1 ποτήρι νερό πολύ ζεστό για το ζελέ
1 ποτήρι ζάχαρη Κρυσταλλική Στεβιας η άλλη ζάχαρη
Φλούδες λεμονιού καραμελωμένες
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το καπάκι από το Νουνού και το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Κάνουμε το ζελέ με το ένα ποτήρι ζεστό νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, όχι στο ψυγείο.
Όταν περάσουν οι δύο ώρες βγάζουμε το Νουνού απο την κατάψυξη και το χτυπάμε πολυ καλα στο μιξερ να γίνει παχυρευστη κρέμα όπως η σαντιγί. Αφού φουσκώσει και πήξη σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ζελέ.
Προσοχή πρέπει να ανακατέψουμε πολύ καλά και κυκλικά το ζελέ με την κρέμα για να μην μας μείνει υγρό στον πάτο του μπολ.
Βρέχουμε τα σαβουαγιαρ στο χυμό πορτοκαλιού η της λεμονάδας και απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο πυρεξ μια στρώση. Από πάνω Ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού, απλώνουμε και βάζουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
Για τα καραμελωμένα λεμόνια, είναι βήμα προαιρετικό, κόβουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι σε μπαστουνάκια και σε μερικές φέτες, τα βάζουμε με πολύ λίγο νερό να βράσουν και όταν εξατμιστουν τα πολλά υγρά ρίχνουμε 2 κ.σ ζάχαρη καστανή η άσπρη και τα άφηνουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τα ακούμπαμε σε χαρτί ψησίματος να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Είναι ένα πολύ δροσιστικό γλύκισμα, αφράτο με έντονη γεύση λεμόνι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”