Συνταγές
Γλυκό καρπούζι με τέλεια γεύση και κρούστα
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Kokonaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο καρπούζι
700γρ νερό
1400 ζαχαρη
μισο λεμόνι φρεσκο
2 βανιλιες
250γρ γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε σε φλούδες το καρπούζι το τυλίγουμε το βάζουμε οδοντογλυφίδα
Το βάζουμε σε ασβεστονερο 2 ωρες
Το στραγγίζουμε και το βαζουμε σε κατσαρολα με νερό με το που αρχίζει να βραζει το αδειάζουμε αυτο το κανουμε 3 φορες
Μετα το στραγγίζουμε το ξεπλένουμε καλα σε κρύο νερο βάζουμε το σιρόπι με το μισο φρεσκο λεμόνι μεσα μολις πάρει βράση ριχνουμε το καρπούζι
Το σιγοβραζουμε για μια ωρα περίπου μετα το αφήνουμε και το τελειώνουμε την άλλη μερα θα βγάλει ολα τα υγρά του την αλλη μερα το βάζουμε αλλη μια ωρα περίπου αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λιγο νερο ευκολο και τις 2 βανιλιες και την γλυκόζη μην ξεχασετε
Οι οδοντογλυφίδες θα βγουν αφου τελειώσει και κρυώσει το γλυκό αλλιώς θα ανοίξει προσοχή
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Kokonaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”