Συνταγές
Ελάτε να φτιάξουμε το πιο αριστουργηματικό και χρυσαφένιο γαλακτομπούρεκο χωρίς σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μετά από πολλές δοκιμές έχουμε καταλήξει ακριβώς σε αυτή την αναλογία – Το νοστιμότερο γαλακτομπούρεκο χωρίς σιμιγδάλι
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
80 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο λιωμένο
για την κρέμα
700 γρ. γάλα πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. Κορν Φλάουερ
3 βανίλιες
2 αυγά
6 κρόκους αυγών
για το σιρόπι (Παγωμένο Σιρόπι. Βράζουμε για 4 Λεπτά)
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
4 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι το οποίο αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού βουτυρώσουμε καλά το ταψί, απλώνουμε φύλλα κρούστας τα οποία έχουμε κόψει στη μέση. Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο. Αφήνουμε για το τέλος 5 φύλλα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, τα αυγά, τη ζάχαρι, το κορν φλάουερ και τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια, αδειάζουμε λίγο από το μίγμα από την κατσαρόλα πριν αρχίσει να βράζει στο μπωλ με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μπωλ με τα αυγά, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και το απλώνουμε.
Γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας επάνω από τη κρέμα, βουτυρώνοτας.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα το γλυκό, τα οποία βουτυρώνουμε επίσης.
Χαράσουμε το γαλακτομπούρεκο με το μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1,5 ώρα, έως ότου να ροδίσει.
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, αμέσως σιροπιάζουμε και αφήνουμε να ποτίσει καλά το σιρόπι σε όλο το γλυκό.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γαλακτομπούρεκο χωρίς σιμιγδάλι” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT