Connect with us

Συνταγές

Γίνεται φανταστικό – Τσουρέκι κουλούρι

Published

on

71565606 2615577688669936 1535480851616235520 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Φανταστικά αφράτα μυρωδάτα τσουρεκάκια και φυσικά νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ
Το ποτήρι που χρησιμοποίηούμε για να μετρήσουμε το νερό έχει χωρητικότητας 250γρ.

Για 2 κιλά αλεύρι είναι η συνταγή, αλλά τελικά χρειάστηκε 1600 γρ. λόγω του ότι το αλεύρι ήταν δυνατό ή το ποτήρι που θα χρησιμοποίησουμε μικρότερο.
Γι’ αυτό προσοχή στο ζύμωμα πάντα.

Για το προζύμι:
Σε λεκάνη βάζουμε 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό, 1/2 κσ. ζάχαρη, 8 φακελάκια ξηρή μαγιά των 8 γρ.,τα διαλύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη και προσθέτουμε σταδιακά 2 περίπου φλυτζάνες του τσαγιού αλεύρι για τσουρέκι. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.

Για το ζυμάρι:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κιλό ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο LURPAK και 1 κσ. ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
2 γρ. μαστίχα
6 γρ. μαχλέπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και τη ΦΥΤΙΝΗ (όχι καυτά προσοχή) και τον χτυπάμε με τη μισή ζάχαρη να αφρατέψει με το μίξερ.
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια να σταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε μέσα τα ασπράδια να γίνουν ένα μίγμα.

Τα προσθέτουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη που χτυπήσαμε. Προσθέτουμε μετά το γάλα (χλιαρό),το μαχλέπι και την μαστίχα που έχουμε κοπανισμένη με λίγο αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το προζύμι, τα ενώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, διπλώνοντας και πιέζοντας ελαφριά το ζυμάρι. Εμένα μου πήρε με το αλεύρι που χρησιμοποίησα 1600 γρ.(Μύλοι Αγίου Γεωργίου για τσουρέκι).

Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακιά προς να κολλάει ελαφρώς.
Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να ανέβει και να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε και το σχήμα και πλάθουμε.
Εγώ μέσα σε δύο τσουρέκια έβαλα και λίγη κομμένη κουβερτούρα. Σας έχω σε φώτο πως τα έκανα.

Τα τοποθετούμε στα ταψιά που θα ψηθούν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα σκεπάζουμε να φουσκώσουν ξανά.
Οταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αυγό που έχουμε προσθέσει μέσα λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές12 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές14 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές16 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές18 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές19 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές20 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές21 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version