Συνταγές
Αυτή η μηλόπιτα θα τιμηθεί δεόντως από όσους αγαπάνε τα μήλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες μία πολύ νόστιμη συνταγή για μηλόπιτα με προσθήκη χυμού και ξύσματος λάιμ που απογειώνουν την γεύση της!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 μεσαία αυγά
120 γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια
150 γρ. ζάχαρη
1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
για τη γέμιση
3 κόκκινα μήλα
χυμό από 1/2 λάιμ
3 κτσ. ζάχαρη
1 κτγ. κανέλα
ζάχαρη άχνη
22 εκ. φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την μηλόπιτα, βάζοντας την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κατόπιν σπάζουμε και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει η ζάχαρη.
Με τον τρίφτη, ξύνουμε στο μπολ ένα λάιμ. Προσθέτουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ . Ανακατεύουμε με την κουτάλα και κατόπιν με τα χέρια μας ώστε να αποκτήσει το μίγμα μορφή ψίχας.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή της γέμισης. Κόβουμε τα μήλα σε 4 κομμάτια και αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα. Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και αφού κόψουμε τα μήλα ξανά σε μικρά κομμάτια τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Στίβουμε το λάιμ επάνω στα μήλα. Αδειάζουμε κατόπιν τη ζάχαρη επάνω στα μήλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας. Όταν σιροπιάσει το μίγμα, σβήνουμε το μάτι και βγάζουμε το τηγάνι από την κουζίνα.
Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο.
Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 22 εκατοστών στρογγυλή και με ένα κομμάτι βούτυρο την αλείφουμε καλά στο εσωτερικό της.
Χωρίζουμε την ζύμη με τα χέρια μας στη μέση και αδειάζουμε τη μισή στη φόρμα. Στρώνουμε με τα χέρια μας καλά τη ζύμη στη φόρμα, την πιέζουμε ελαφρώς και στα πλάγια της φόρμας την σηκώνουμε λίγο.
Αδειάζουμε την γέμιση από το τηγάνι στο κέντρο της φόρμας. Στρώνουμε τη γέμιση στη φόρμα με την κουτάλα με τρόπο ώστε οι άκρες της ζύμης να είναι ελεύθερες.
Ρίχνουμε τώρα την υπόλοιπη ζύμη επάνω από τα σιροπιαστά μήλα αλλά όπως είναι δηλαδή σε μορφή ψίχας.
Με τα χέρια μας, πιέζουμε ελαφρώς την ζύμη με τρόπο ώστε να καλύψει τα κενά ανάμεσα στα μήλα κατά το περισσότερο μέρος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη φόρμα να ψηθεί το γλυκό στον αέρα για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην δεύτερη σκάλα του φούρνου από κάτω προς τα πάνω.
Μετά από το ψήσιμο και αφού βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει καλά και βγάζουμε το αποσπώμενο τμήμα της φόρμας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να σερβίρετε την μηλόπιτα!
Παρακολούθησε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Εδώ θα βρεις και άλλες συνταγές για μηλόπιτα!