Συνταγές
Απ’τα καλύτερα γλυκά κουταλιού. Πολύ ωραίο άρωμα και γεύση – ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
16 περγαμοντα
2,5 κιλα ζαχαρη
2 ποτηρια νερου νερο
2 κουταλιες της σουπας γλυκοζη
1 λεμονι το χυμο του
1 κουταλια της σουπας ξινο(σκονη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενουμε πολυ καλα τα περγαμοντα και τα σκουπιζουμε να στεγνωσουν
Παιρνουμε το ειδικο εργαλειο αυτο που καθαριζουμε αγγουρακια-καροτα η τον τριφτη απο την ψιλη μερι!Καθαριζουμε-ξινουμε πολυ καλα τα περγαμοντα
Τα σκουπιζομαι με απορροφητικο χαρτι καλα!Συνεχιζουμε κοβουμε το καθενα στα 4!Καθαριζουμε την σαρκα με προσοχη
Στην συνεχεια τα τοποθετουμε σε κατσαρολα και τα βραζουμε 4 λεπτα
Τα ριχνουμε σε σουρωτηρι!Παιρνουμε μια μια φλουδα και με προσοχη την ρολαρουμε την σφιγουμε λιγο στο χερι να.φυγουν τα περισσεια υγρα και καρφιτσωνουμε στην μεση μια οδοντογλυφιδα
Αφου τελειωσουμε ολη την διαδικασια τοποθετουμε σε μια.λεκανη κρυο νερο ριχνουμε το ξινο(σκονη)και τοποθετουμε μεσα τα περγαμοντα
Τα αφηνουμε για 2 24ωρα αλλαζοντας το νερο ανα 5 ωρες
Στην συνεχεια βαζουμε στην κατσαρολα το νερο και την ζαχαρη να βρασουν 5 λεπτα ριχνουμε και τα περγαμοντα και βραζουμε 5 λεπτα ξαφριζοντας το καλα και το κατεβαζουμε
Το αφηνουμε ολη νυχτα με ανοιχτο καπακι
Την επομενη το βραζουμε να.δεσει ξαφριζοντας το μολις δεσει πολυ καλα ριχνουμε την γλυκοζη και το χυμο!Το κατεβαζουμε και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.