Υλικά
- 4 αυγά
- 1/2 φλ. ψιλή ζάχαρη
- 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- 3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 καψουλίτσα βανίλιας ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ, χτυπάτε τα αβγά με ½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο για να πάρει το μείγμα μια μαστιχωτή υφή.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, ίσα-ίσα να ψηθεί. Ρολάρετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να σταθεί το μείγμα. *
- Για να φτιάξετε το γλυκό, ξεδιπλώνετε το ρολό και απλώνετε το μείγμα. Ρολάρετε ξανά το κέικ. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε το ρολό με σοκολάτα και/ή ζάχαρη άχνη.
*Μπορείτε επίσης να βάλετε και φρέσκα φρούτα μέσα στην κρέμα πριν “ρολάρετε” το κέικ.