Συνταγές
Φτιάξαμε μια σοκολατόπιτα κόλαση!!
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ προσθέτω 3 μέτρια αυγά, 250 gr. ζάχαρη και ανακατεύω με σύρμα. Μετά προσθέτω 100 gr. κακάο, 150 ml. γάλα και 100 ml. ηλιέλαιο και ανακατεύω καλά. Σε ένα δεύτεο μπολ κοσκινίζω 200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κτσ. μπέικιν, λίγο αλάτι και 2 βανίλιες και τα ρίχνω στο πρώτο μπολ.
Ανακατεύω, βουτυρώνω και αλευρώνω το πυρέξ 30×20cm και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα.
Αφού βγει ζεστό, ρίχνω το ζεστό σιρόπι. Για το σιρόπι 400 ml. νερό, 400 gr. ζάχαρη, 1 κτσ. χυμό πορτοκάλι, βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και για την γκανάζ 100 ml. καυτό γάλα με 200 gr. κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνω από πάνω αφού κρυώσει η σοκολατόπιτα.
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Υπέροχη λαχταριστή σοκολατόπιτα – Θα σου τρέχουν τα σάλια.
Η Συνταγή είναι από κ. Katq Teneva – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά:
2 αυγά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι σπορελαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κτσ. κακάο
40 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε για 5 λεπτά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο και το βούτυρο να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν, βγάζουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο και βάζουμε πάνω το γλάσο.
Η Συνταγή είναι από κ. Katq Teneva – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.