Connect with us

Ξεχωριστα

Σπιτική Σφολιάτα (βήμα-βήμα)

Published

on

SV102760 thumb25255B1025255D 3

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από magyreuontas.blogspot.gr

Υλικά
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας νερό
1/2 κούπας σόδα(ανθρακούχο νερό)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κιλού αλεύρι
βούτυρο μαλακωμένο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε για 10’.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’.

Τη χωρίζουμε στα δύο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το καθένα από τα φύλλα.Το ζυμάρι είναι τόσο απαλό και μεταξένιο που μπορούμε να το ανοίξουμε χρησιμοποιώντας και ένα μικρό πλαστράκι. Δε χρειάζεται να έχουμε μεγάλη βέργα.

Ανοίγουμε το φύλλο όσο μπορούμε και ετοιμάζουμε το βούτυρό μας. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και το αφήνουμε να γίνει κρέμα, όχι να λιώσει τελείως.

Απλώνουμε μπόλικη ποσότητα από το βούτυρο πάνω στο φύλλο.

Με το χέρι μας σχηματίζουμε ένα κύκλο στη μέση περίπου 20 εκατοστά διάμετρο. Με το χέρι και πάλι χωρίζουμε ακτινωτά στα 8,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Κόβουμε με το μαχαίρι στα σημεία που χαράξαμε και διπλώνουμε πάνω από τον κύκλο.

Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε το καθένα από τα 8 κομμάτια που σχηματίστηκαν άλλη μια φορά όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία.

Το κομμάτι που κόβουμε,αν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, το ανοίγουμε όσο μπορούμε με τα χέρια μας και το βάζουμε και αυτό στο κέντρο με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω,όπως δείχνει η επόμενη φωτογραφία.

Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, όταν ψηθεί η σφολιάτα,θα χωρίζεται σε ακόμα περισσότερα φύλλα.

Όποια διαδικασία και να έχουμε ακολουθήσει,συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουν όλα τα φύλλα.

Όταν τελειώσουμε,το ζυμάρι μας θα έχει την παρακάτω μορφή.

Βάζουμε σε πιάτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’,μέχρι να παγώσει καλά το βούτυρο,για να μην τρέξει όταν στη συνέχεια ανοίξουμε το φύλλο μας.

Όταν βγάλουμε το φύλλο από το ψυγείο,το τοποθετούμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια πάλι του πλάστη, ανοίγουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε,ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

Απλώνουμε το φύλλο σε καλά λαδωμένο ταψί.Αφήνουμε τις άκρες να προεξέχουν γύρω από το ταψί,για να μπορέσουμε να τις γυρίσουμε όταν θα προσθέσουμε τη γέμιση.

Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνουμε και για το άλλο φύλλο, το οποίο το ανοίγουμε μεγαλύτερο από το ταψί μας,για να μπορέσουμε να το στρώσουμε τσαλακωτά πάνω από τη γέμιση.

Μπες στο magyreuontas.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές6 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές8 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές10 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές12 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές12 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές14 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές16 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version