Συνταγές
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ! Με υγεία καλώς να ερθουν οι άγιες μέρες….!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετά τα τσουρέκια και τα κουλούρια του Πασχα, σειρά έχουν τ’ αυγα
Τα αυγα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να έχουμε οσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες
Εγώ τα βάφουμε πάντα κόκκινα, γιατί το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Θεανθρώπου
Βέβαια η κάθε νοικοκυρά τα βάφει όπως νομίζει, και υπάρχουν πολλοί τρόποι γι’ αυτό
Τα αυγα τα πλένω με ζεστό νερό και ξύδι, και τα βάζουμε σε μια στρώση στην κατσαρόλα που βράζουν για 12 λεπτά
Κατόπιν φτιάχνω τη βαφη σύμφωνα με τις οδηγίες, και τοποθετουμε τ’ αυγα πάλι σε μια σειρά, στην κατσαρόλα
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζω με τρυπητή σε λαδόκολλα
Τέλος τα γυαλίζουμε με χαρτί κουζίνας αφού έχουν κρυώσει, που έχουμε βάλει λίγο λαδακι
Αν θελουμε βαζουμε χαλκομανιες, εγώ τα προτιμώ σκέτα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ήρθε πάλι πασχαλιά με τα πιο ξεχωριστά αυγά!
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού τα βρασουμε και κρυωσουν
Χτύπαμε ασπράδια αυγού με 1 βανίλια ξεχώριζουμε την χαρτοπετσέτα μονή
Με ένα πινέλο αλείφουμε το αυγό βάζουμε ένα μέρος της χαρτοπετσέτας και ξανά αλείφουμε επάνω από την χαρτοπετσέτα
Όσοι φοβούνται το ασπράδι μπορούν να τα βάλουν στο τέλος στο φούρνο στο 100 για 20 λεπτά
Τέλος κόλλαμε στρας από πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.