Συνταγές
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΟΥΡΛΙΑ !
ΥΛΙΚΑ ( 1 Δόση)
500 gr Αλεύρι σκληρό
500gr Νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
20 gr νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
Για το σιρόπι
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
1 κουτ. Τ. γ ξινό (κοφτό)
3 κουτ. Σούπας μέλι (το ρίχνουμε όταν κατεβάσουμε το σιρόπι από την φωτιά)
Το σιρόπι να μην είναι δεμένο αλλά ούτε και νερό….
Κρύο Σιρόπι Ζεστοί Λουκουμάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα ,το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο νερό, για να κάνουμε ένα μίγμα , που θα είναι ούτε σφιχτό ,αλλά ούτε και νερουλό..
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος, να τριπλασιαστεί.
Όταν το μείγμα ανέβει φτιάχνουμε τους λουκουμάδες και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν τους τηγανίσουμε όλους, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και τους περνάμε πάλι από το ηλιέλαιο λίγους – λίγους για δευτερόλεπτα, (με αυτό τον τρόπο γίνονται κριτσανιστοί) και αμέσως μετά στο κρύο σιρόπι.
Στρώνουμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !