Γλυκα
Ήρθε η ώρα της ανακύκλωσης για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα – ορίστε θαυμαστές καριόκες !
Η Συνταγή είναι από Vivi Vourtsi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτριψα με το χέρι περίπου 20 μελομακάρονα και 10 κουραμπιέδες και τα ανακάτεψα. Έριξα 4 κουταλιές της σούπας κακάο, 1 κανέλλα και πολύ λίγο γαρύφαλλο
πρόσθεσουμε λίγα καρύδια ακόμα, λίγη ζάχαρη άχνη, λίγο κονιάκ και έφτιαξα σιρόπι με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό αλλά δεν το έβαλα όλο μπορούμε να βάλουμε και σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού
Ανακάτεψουμε καλά έγινε μια σχεδόν σκληρή ζύμη!!! Δοκίμασε και ότι σας λείπει προσθέσετε
Έστρωσα μεμβράνη και έβαλα το μισό μίγμα το τύλιξα σφιχτά και το ρολάρισα να γίνει ένα μπαστούνι σφιχτό χωρίς κενά και το έβαλα στην κατάψυξη για 1 ημέρα
Την επόμενη έλιωσουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού έκοψα σε κομμάτια το μπαστούνι αφού το είχαμε ξετυλιξει από την μεμβράνη τα βουταγα στην σοκολάτα και τα έβαζα σε ταψί με λαδόκολλα.
Βγήκαν 2 μπαστούνια, περίπου 45 κομμάτια
Η Συνταγή είναι από Vivi Vourtsi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για τραγανές και Υπέροχες καριόκες με πολύ πολύ σοκολάτα απ έξω!!
Η Συνταγή είναι της κ. Theodwra Kermeniwth – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
100γρ κουβερτουρα 52%
100γρ υποβρύχιο με γεύση βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο
150γρ τριμμένη φρυγανιά
200γρ καρυδόψιχα
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
Σιρόπι
100ml νερό
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
Επικάλυψη
600γρ κουβερτούρα λιωμένη 52% λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Λιωνεις σε μπαιν μαρι τη σοκολατα και το υποβρυχιο και ανακατευεις με ολα τα υπολοιπα υλικα να γινει ενα μειγμα, επειτα φτιαχνεις το σιροπι και το ριχνεις κι αυτο μεσα.
Κανεις ενα ρολο, το βαζεις καταψυξη μεχρι να παγωσει καλα, ωστε να κοβεται ευκολα
Μετα φτιαχνεις την επικαλυψη και μια μια τις βουτας μεσα και μετα πανω σε λαδοκολλα και στο ψυγειο να παγωσουν.
Ετοιμες να τις τυλιξεις και για κερασμα!
Η Συνταγή είναι της κ. Theodwra Kermeniwth – “Μαγειρικές Απολαύσεις”