Συνταγές
Πανεύκολο το μείγμα τους με υλικά που έχουμε στο σπίτι και απλή η διαδικασία! Καριόκες καλύτερες από ζαχαροπλαστείου!!!
Με τις παρακάτω αναλογίες γίνονται 2 μεγάλα μπαστούνια, στις φωτογραφίες βλέπετε το αποτέλεσμα για Καριόκες από το 1 μπαστούνι μόνο! Το άλλο είναι στην κατάψυξη, σε κατάσταση αναμονής!!! Από κάθε μπαστουνάκι βγαίνουν 25-35 τεμάχια ανάλογα με το πάχος που θα τα κόψετε!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κέικ πορτοκαλιού δικό μου (ή τσουρέκι ή μπισκότα τριμμένα στο μούλτι)
200-300γρ. χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα (ή καρύδια ή φουντούκια, ό,τι σας αρέσει, για τη γέμιση!)
200 γρ μαργαρίνη λιωμένη (έβαλα Lurpak soft)
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού (ότι έχετε!)
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ σπιτικό (πχ, έβαλα δικό μου λικέρ κράνο)
3-4 κουταλιές κακάο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2-3 κουταλιές μαστίχα υποβρύχιο λιωμένο στο φούρνο μικροκυμάτων
Για στόλισμα από πάνω ότι έχετε: τριμμένα φυστίκια αιγίνης, ή αμύγδαλα, ή φουντούκια, ή καρύδια κλπ.
Γλάσο
250 γρ κουβερτούρα
2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε ψίχουλα στο multi το κέικ και τα αμύγδαλα. Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε δύο μπαστούνια και τα βάζουμε στην κατάψυξη, τυλιγμένα με ζελατίνη σα μεγάλες καραμέλες! Σε αυτό το σημείο μπορούν να μείνουν τουλάχιστον για ένα τρίμηνο χωρίς κανένα πρόβλημα!
Αλλιώς το αφήνουμε κάποιες ώρες και μετά βγάζουμε, ετοιμάζουμε το γλάσο, κόβουμε ΛΕΠΤΕΣ φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο
Τις ακουμπάμε σε λαδόκολα να κρυώσουν και τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη τροφίμων. Για τσαχπινιά, όπως βλέπετε, με το που τις βούτηξα στο γλάσο, πασπάλισα από πάνω με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και με ένα ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο την κάθε μια
Διατηρούνται στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 εβδομάδες χωρίς κανένα πρόβλημα
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.