Συνταγές
Εύκολη τραγανή και πεντανόστιμη μπατζίνα – μόλις βγήκε από το φούρνο
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθι τριμμένο πράσινο
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ λάδι
200 γρ τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός όπως του κέικ
Εκτέλεση
Λαδόκολλα στο ταψί βάζουμε βιταμ και λίγο λάδι ρίχνουμε το μείγμα τρίβω 100 γρ φέτα βίταμ σέ μπουκιτσες παντού και λίγο λάδι
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Για να μείνει τραγανή την βγάζουμε πάνω στη σχάρα τής κουζίνας χωρίς την λαδόκολλα
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για έτοιμη η πιο νόστιμη μπατζίνα.. Πάρτε χαρτί και μολύβι να γράψετε..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nikos Damianos – Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό στον τρίφτη..
Τα σουρώνουμε από τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ..
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι.. Σπάμε 3 αυγά, μισό κιλό φέτα τριμενη, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, δυόσμο φρέσκο η ξερό, όσο εσείς θέλετε, μια κούπα του καφέ λάδι..
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να δέσουν και προσθέτουμε μια κούπα του καφέ αλεύρι μαλακό η για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. ..
*Οποια θελετε εσεις κουπα,αρκεί με την ιδια να τα μετρησετε ολα οσα χρειαζονται μετρημα.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω – κάτω αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει από πάνω..
Την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και κόβουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nikos Damianos – Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”