Συνταγές
Και το καλύτερο σας το δείχνουμε τώρα – εκμέκ καταΐφι με βάση από τσουρέκι
Τέλειο γλυκό, γευστικότατο και απολαύστικο εκμέκ καταΐφι..
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λοιπόν έκοψα το τσουρέκι 2 πόντους έριξα στο ταψί λίγο Βιτάμ λιωμένο έστρωσα της φέτες από το τσουρέκι της πέρασα και αυτές λίγο βούτυρο και της έβαλα να ροδίσουν καλά.
Έφτιαξα το σιρόπι με 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό λίγο λεμόνι μόλις έβγαλα από τον φούρνο το τσουρέκι το έλουσαν με το σιρόπι το άφησα να κρυώσει και έφτιαξα την κρέμα ζαχαροπλαστικης
πήρα έτοιμη γιωτης της έστρωσα στο ταψί έριξα καβουρδισμενο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο κατόπιν έφτιαξα την σαντυγη έτοιμη της γιωτης την έστρωσα και αυτήν έριξα τριμμένο φυστίκι
έβαλα και τα κερασάκια μου και στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Καριόκες με τσουρέκι και λευκή κουβερτούρα.. – Καταπληκτική παρασκευή , γευστικότατη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. Τσουρέκι
150 γρ. Καρύδια ψιλοκομμένα
360 γρ. Λευκή κουβερτούρα
150 γρ. Εβαπορέ
360 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
2 κ.σ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το τσουρέκι από το multi κάνοντας το σκόνη… καλό θα είναι το τσουρέκι μας να είναι λίγο μπαγιάτικο…
Το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα καρύδια… λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα με το γάλα και το προσθέτουμε Κι’αυτο στο μπολ…. ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά μας…
Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και με το χέρι μας δίνουμε κλείνοντας το σχήμα ενός σαλαμιού… το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες….
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο… βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό μας…
Το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες, τις βουτάμε στην κουβερτούρα και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέσα στο ψυγείο για να παγώσουν και να σταθεί η σοκολάτα…
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 20 κομμάτια..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”