Συνταγές
Έτοιμο και το ψωμάκι με ξηρούς καρπούς για το πρωινό – Ωραιότατο υγείνο σπιτικό
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ αλεύρι ολικής 100 γρ αλεύρι λευκο 1/2 κουτ γλυκού αλατι ολα σε μια λεκάνη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρο με 1 κουτ γλυκού μελι και 2 κουτ γλυκού μαγια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά επειτα το ρίχνουμε στο αλεύρι
ζυμωνουμε το αφήνουμε να φουσκώσει και το ξεφουσκωνουμε ριχνουμε 1 χουφτα καρύδια χοντροκομμένα 1 χουφτα αμύγδαλο χοντροκομμένα 1 χουφτα καρπο ηλιοσπορο και 1 κουτ σούπας ηλιέλαιο
το ζυμωνουμε το ξαναφουσκωνουμε και επειτα το ξεφουσκωνουμε το βαζουμε σε λαδομενη φόρμα που εχουνε ριξει στα τοιχώματα ηλιόσπορο
εψησα στο πρόγραμμα που εχει ο φούρνος μου για ψωμι όμως στους 200 για 50 λεπτά θα ειναι οκ…. για πρωινό με ταχίνι μελι και μπανάνα είναι απίστευτο
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Σούπερ το ψωμάκι χωρίς ζύμωμα.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1kg αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
680gr νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μετά βάζουμε σιγά σιγά το νερό ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να γίνει ένας σφικτός χυλός
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 με 7 ώρες. Μετά σε καθαρό πάγκο ρίχνω αλεύρι και πάνω τοποθετώ το μείγμα από το μπολ και κάνω διπλώματα.
Κατόπιν χωρίζω τη ζύμη σε όσα καρβελάκια θέλω. Εν τω μεταξύ έχω βάλει την γάστρα στο φούρνο κλειστή να κάψει στους 230 βαθμούς ανάλογα το φούρνο από 250 έως 230 όχι λιγότερο.
Αφού δουμε ότι έκαψε με προσοχή την ανοίγω και τοποθετώ το ψωμάκι με τα διπλώματα από πάνω κλείνουμε την γάστρα και ψήνω για μισή ώρα μετά ξεσκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε ακόμη για ένα τέταρτο.
Η Συνταγή είναι από κ. Μυρτώ Αγγέλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.