Συνταγές
Το τέλειο γεύμα – για σήμερα το μενού έχει λαχανόρυζο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά…
Σωταρω 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1 πράσο σέ φετουλες, 1 καρότο σέ φετουλες, ύστερα βάζουμε ψιλοκομμένο σέλινο και λίγο αργότερα, 3 ώριμες ντομάτες σέ φετουλες, αλατοπιπερο ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και λίγο μπούκοβο, μισό λάχανο σέ φετουλες κομμένο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ύστερα ρίχνουμε το νεράκι, αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 40′, το ελαιόλαδο που σωταρω ήταν μισή κούπα
ύστερα ρίχνουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού όχι γεμάτο, ρύζι μπασμάτι και λιγότερο μπληγουρι
βράζουμε ακόμη για 10′ ακόμα όλα μαζί, βέβαια κοίταξα μήπως συμπληρώσουμε και λίγο νεράκι ακόμα σέ μέτρια προς σιγανή φωτιά και έτοιμο το φαγητό!
Μουρλια έγινε!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Light μανιτάρια με τυριά
Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μέτρια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (γραβιέρα και κασέρι)
Αλάτι, πιπέρι και λίγη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβουμε. Τα «καπέλα» των μανιταριών τα βάζουμε με την καμπύλη προς τα κάτω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τα τυριά και το γάλα και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 περίπου λεπτά.