Συνταγές
Κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα – ο απόλυτος Ισπανικός μεζές (Tapas)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evi Bit – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
100 ml. γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύω το ψωμί στο γάλα, ανακατεύω όλα τα υλικά και πλάθω μικρά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνω και ψήνω στο τηγάνι.
Για την σάλτσα τσιγαρίζω σε μπόλικο ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο, προσθέτω μια κουταλιά ζάχαρη, 100 ml. άσπρο κρασί και μια κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες και σιγοβράζω να πήξει καλά η σάλτσα.
Προς το τέλος προσθέτω σαφράν και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω. Προσθέτω και τα κεφτεδάκια και βράζω για μερικά λεπτά.
Για τις πατάτες
Κόβω πατάτες σε κύβους και τηγανίζω να πάρουν καλό χρώμα. Αλατοπιπερώνω.
Για την σάλτσα bravas ανακατεύω 120 γρ. μαγιονέζα με 1 κτγ. πάπρικα καπνιστή, 1 κτγ. σκόρδο σε σκόνη, 50 γρ. ντομάτα πουμαρό και ταμπάσκο. Σερβίρω δίπλα από τις πατάτες.
Η Συνταγή είναι από Evi Bit – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..