Συνταγές
Όλα είναι αγαπημένα φαγητά – γεμιστά με κιμά σήμερα, κεφτεδάκια, μπριζολίτσες λεμονομουσταρδάτες στην χύτρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Σαμαρά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρισα σε λαδακι και φρέσκο βούτυρο κρεμμύδι ,προσθεσα μετά τον κιμά να σωταρισθει
αφού θωρακισθηκε καλά , έβαλα σάλτσα δική μου , πιπερακι, αλατακι και μαγείρεψα μέχρι να μαλακώσει
έριξα και το κριθαράκι και μαγείρεψα για αλλα 20 λεπτά
για τα κεφτεδάκια
αναμεικτος κιμάς, ψωμάκι μουσκεμμενο, λίγο ούζο, λίγο ξύδι , αλατοπιπερο, αυγό και κρεμμύδι….
Για τις μπριζολιτσες
τις Τσιγαρισα αρκετά σε λαδακι και φρέσκο βούτυρο και μετα πρόσθεσα αλατοπιπερο, μουστάρδα, λεμόνι και ελάχιστο νεράκι και έκλεισα την χυτρα για 35 λεπτά
για τα γεμιστά
Τσιγαρισα το κρεμμύδι πρόσθεσα τον κιμά να σωταρισθει, αλατοπιπερο, μαϊντανό, ρυζακι , λίγο δυόσμο και γεμισα τις πιπεριές.
από πάνω έριξα σάλτσα δική μου , λαδακι αλατακι και τα εψησα στο πήλινο γαστρακι
Η Συνταγή είναι από Άννα Σαμαρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή..
Δεν έχω δει άνθρωπο, που να μην γαληνεύει μπροστά σε αυτούς τους πατατοκεφτέδες στον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5-6 πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοκεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι λίγο ρίγανη τριμμένη
1 αυγό
2-3 Κ.σ αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό τις αλεθουμε ζεστες με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ και τις αφηνουμε να κρυώσουν καλά
Προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι το αυγό το τυρί τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι και το αλεύρι και ανακατέυουμε καλά. Πλαθουμε μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδοκολα
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από επάνω και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας γυρνώντας τα μια φορά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.