Συνταγές
Απίθανο φαγητό, ξεφεύγουμε λίγο από το κοκκινιστό και γίνεται ελαφρύ και πεντανόστιμο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για σήμερα φτιάξαμε κεφτεδάκια μέσα σε λευκή σάλτσα, και λίγα τηγανητά κεφτεδάκια καθώς και μια δροσερή σαλάτα.
Συνοδεύεται το πιάτο με ρύζι μπασμάτι ή οποίος θέλει πατάτες τηγανητές..
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια σε λευκή σάλτσα.
Πρώτα ζυμώνουμε τους κεφτέδες.
Για 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, έβαλα 1 ξερό κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, 1 τριμμένη ντομάτα, 1 κουταλιά της σούπας ούζο, μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, και λίγο δυόσμο μαζί, 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο για να ζυμώσω.
Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, ύστερα φτιάχνω κεφτέδες τους ραντίζω με λίγο αλεύρι ίσα με 1 κτσ. σέ όλους τους κεφτέδες, τους τηγανίζω μέσα σε ελαιόλαδο, ύστερα τους ρίχνω μέσα στην λευκή σάλτσα, βράζω για 5′ και έτοιμο.
Για την λευκή σάλτσα για κεφτέδες.
Πρώτα σωτάρω 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο μέσα σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ύστερα ρίχνω 1 καρότο τριμμένο ρίχνω αλατοπίπερο και νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου.
Βράζω για 5 λεπτά, ύστερα ρίχνω 1 κτσ. γιαούρτι κατσικίσιο είχα, μισό κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ ανακατεύουμε με 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό, το ρίχνω μέσα λίγο για να δέσει η σάλτσα. Όταν τηγανίσω τα κεφτεδάκια τά ρίχνω μέσα στην σάλτσα μαζί με 3 κτσ. λαδάκι από αυτό που τηγάνησα, και βράζω για 5 λεπτά όλα μαζί και έτοιμο το φαγητό.
Για το ρύζι μπασμάτι, με την αναλογία 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, λίγο κάρυ και κουρκουμά, λίγο σκόνη σκόρδου, 1 φύλλο δάφνης και 1 φέτα λεμόνι , 2 κτσ. ελαιόλαδο.
Βράζω μέχρι να μείνει το ρυζάκι.
Απίθανο φαγητό, ξεφεύγουμε λίγο από το κοκκινιστό και γίνεται ελαφρύ και πεντανόστιμο.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.