Συνταγές
Νοστιμότατα νηστίσιμα μπισκοτάκια μελιού – Για το καφεδάκι μας, για τη λιγούρα που μας πιάνει κάποιες φορές και θέλουμε κάτι γλυκό, για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γλυκός Πειρασμός …σας λέω!
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μετράμε τα υλικά μας με το ίδιο ποτήρι νερού, (200 gr._ml.)
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κτγ. σόδα
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 κτγ. κανέλλα και λίγο γαρύφαλλο
Μια τσιμπιά αλατάκι
1 κτσ. μέλι
Αλεύρι ΓΟΧ., (στο περίπου 700 gr.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτεψα με τον αυγοδάρτη πρώτα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη αφού έλιωσα τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.
Έριξα σιγά- σιγά το ήδη κοσκινισμένο αλεύρι μου με το μπέικιν και ζύμωσα ελαφρά όχι πολύ, πήρα μια μαλακή ζύμη.
Έπλασα τα κουλουράκια μου στρογγυλά, (22 gr. το καθένα), κέντησα με το πηρούνι μου και έψησα στους 180 βαθμούς στις στις αντιστάσεις για 25-30′, (ανάλογα τον φούρνο).
Έβγαλα και άφησα να παγώσουν.
Ελιωσα 2 σοκολάτες κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί, λίγο καλαμποκέλαιο να γυαλίζουν και τα πέρασα στη λιωμένη σοκολάτα.
Στο μούλτι είχα λιώσει αμύγδαλα, (λίγο χοντροκομμένα).
Βγάζοντας τα από τη σοκολάτα, μερικά τα πασπάλισα με αμυγδαλάκι, άλλα τα άφησα σκέτα μόνο με τη σοκολάτα, τοποθέτησα σε αλουμινόχαρτο και στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.
Αφου πάγωσαν, φύλαξα σε γυάλινο αεροστεγές μπολ, διατηρούνται για πολλές ημέρες, αν μείνουν βέβαια γιατί δεν προλαβαίνουν.
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!