Συνταγές
Φανταστικά κουλουράκια, όμορφα φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μια κούπα νες καφέ ζάχαρη,ξύσμα ενός πορτοκαλιού, δύο βανίλιες 3 αυγά
τα χτυπάω πολύ καλά αυτά στο μίξερ, και ρίχνουμε μια κούπα καλαμποκελαιο,χυμό ενός πορτοκαλιού που διαλύουμε μισό κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
ρίχνουμε 4 κουταλιές σούπας γάλα,μια κουταλιά γλυκού γεμάτη μπέικιν και αλευρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να ξεκολλάει από τα χέρια (όχι σκληρή ζύμη)
Αφήνουμε ένα τέταρτο την ζύμη να ξεκουραστεί πλάθουμε αλείφουμε πάνω κρόκο αυγου με λίγο νεράκι
Ψηνουμε στους 200 βαθμός αντιστάσεις. Εσεις ανάλογα με τον φούρνο σας θα ψήσετε
Η Συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑΚΙΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 2 αυγα,5 κ.σ. ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα!Ριχνουμε 3 κ.σ.βουτυρο λιωμενο χλιαρο,1 βανιλια και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!Ριχνουμε 2 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 3 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ και ανακατευουμε 1 λεπτο!Τελειωνουμε ριχνοντας αλλες 3 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ ανακατευουμε! Βαζουμε το μιγμα σε σακουλα ζαχαροπλαστικης η και σε απλη
Κοβουμε την γωνια και αρχιζουμε πανω στην λαδοκολλα να κανουμε μικρα δισκακια
Τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 10 λεπτα αναλογα τον φουρνο!Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε
Λιωνουμε σε μπεν μαρι 300 γρ κουβερτουρα και βουταμε το καθενα ξεχωριστα και τα βαζουμε πανω σε σχαρα! Με το μεγεθος που εφτιαξα τα δισκασια εκανα 50 κομματια
Εψησα 25 κομματια στο ενα ταψι και 25 στο αλλο!Το μεγεθος δισκακι ισα με ενα καπακι αναψυκτικου!Γινονται και λιγο μεγαλυτερα δισκακια εαν θελουμε και βγαινουν λιγοτερα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”