Συνταγές
Έτοιμη και η λαγάνα μας – Και του χρόνου, καλά κούλουμα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την λαγάνα
500 γρμ. αλεύρι σκληρό και λίγο γοχ.
300 γρμ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο επιπλέον αλεύρι για τον πάγκο
Για βούρτσισμα, λίγο νερό με μέλι, σουσάμι και λίγο γλυκάνισο
Ζυμώνουμε στο χέρι, αφήνω για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη. (Η ζύμη προσοχή κολλάει). Ύστερα ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο, ρίχνω την ζύμη. Και με μια σπάτουλα παιδεύω από όλες τις πλευρές τήν ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ύστερα λαδώνω τά χέρια μου, παίρνω την ζύμη και την ξαπλώνω στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Πατάω και ανοίγω με τά χέρια, αφήνω πάλι για 20′.
Ύστερα άλλο ένα παίδεμα με δακτυλιές για σχήμα της λαγάνας, βούρτσισμα και ψήσιμο για 35′ στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και προς το τέλος λίγο αερόθερμο φούρνο στην μεσαία σκάλα του φούρνου.
Ο φούρνος μου αυτός είναι και λίγο προβληματικός, ψήνει περισσότερο από την μια πλευρά. Όμως πολύ ωραία και νόστιμη λαγάνα έγινε, και 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..