Συνταγές
Δημιουργίες με ζυμάρι – λαγάνα πολύ νόστιμη και λίγο διαφορετική για ημέρες νηστείας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
-1 μαγιά ξηρή
-1 κτγ. ζάχαρη
-2 κτγ. αλάτι
-2 κτγ. γλυκάνισο
-1/4 λίτρου νερό χλιαρό
-μυρωδικά, δυόσμο, ρίγανη όσο μας αρέσει
-1 κούπα καθαρισμένες και ψιλοκομμένες ελιές, μπορεί και περισσότερες
-1/2 κούπα πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
-σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο, λίγο το νερό ζυμώνοντας έως ότου έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.
Σε μπόλ έχουμε ανακατέψει τις ελιές, τις πιπεριές και τα μυρωδικά.
Με τα χέρια μας ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ένα μεγάλο, ή δύο μικρότερα.
Βάζουμε στη μέση τη γέμιση κλείνουμε πλάθουμε και δίνουμε σχήμα λαγάνας.
Τοποθετούμε τη λαγάνα στο ρηχό ταψί του φούρνου που έχουμε βάλει επάνω αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στην επιφάνεια της λαγάνας λίγες ελιές και πιπεριές.
Με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια, την βρέχουμε λίγο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!