Συνταγές
Ο καλύτερος τρόπος για να χαρείς την Καθαρά Δευτέρα είναι μία σπιτική λαγάνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έλα να φτιάξουμε μαζί μία εύκολη συνταγή για λαγάνα που συνάμα όμως είναι αφράτη και πολύ λαχταριστή. Η συνταγή έχει 100% πιθανότητα επιτυχίας. Καλή επιτυχία!
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml. νερό
500 γρ. αλεύρι γοχ.
1 κουταλάκι αλάτι
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αρχικά σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Ενσωματώνουμε στην πορεία το αλεύρι και το αλάτι να γίνει ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε λαγάνα σε λαδωμένο ταψί.
Κατόπιν, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πατάμε με τα δάχτυλα να πάρει το χαρακτηριστικό σχήμα.
Αλείφουμε την λαγάνα μας με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Δείτε πώς θα φτιάξετε σπίτι σας το παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας απλά και με έναν εύκολο τρόπο παρασκευής!
Θα σας δώσει μεγάλη χαρά όταν ετοιμάσετε μόνοι σας την δικιά σας λαγάνα.
Η λαγάνα μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση! Εσύ ποια συνταγή ακολουθείς για να φτιάξεις λαγάνα; Πες μου στα σχόλια.