Συνταγές
Την δοκιμάσαμε μια φορά και την κάνουμε ξανά και ξανά – λαγάνα που βγαίνει εξαιρετική εύκολη και γρήγορη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Zetta Karfidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ νερό χλιαρό
30γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Σουσάμι για πασπαλισμα
200γρ.νερο+1 κ.σ ζάχαρη για αλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σέ μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά,την ζάχαρη, και το αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και ζυμωνουμε ελαφρά αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διαπλασιαστει
στην συνέχεια κόβουμε σε 2 κομμάτια την ανοίγουμε με τα χέρια σε μέγεθος που θέλουμε και ανάλογα πόσο λεπτή την θέλουμε την αλείφουμε με το ζαχαρονερο
ρίχνουμε το σουσάμι και κάνουμε με τα δάχτυλα μας πολλές γουβουλες ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20′-25′
Η Συνταγή είναι από Zetta Karfidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Υπέροχη…… σουσαμενια και τραγανή σπιτική λαγάνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κουτ σούπας ζάχαρη
250 γρ νερο
φακελάκι μαγιά
250 γρ αλεύρι
650 γρ αλεύρι γοχ
100 σιμιγδάλι
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές βασλάμικο
100 γρ σουσάμι
100 γρ αραβοσιτελαιο
300 γρ νερό
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα πρώτα 4 υλικά και αφήστε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
Σε μια λεκάνη βάλτε το αλεύρι το σιμιγδάλι το αλάτι το βαλσάμικο. Βάλτε το σουσάμι με το αραβοσιτέλαιο στο μπλέντερ και πολτοποιήστε καλά,ρίξτε μέσα στο αλεύρι το μείγμα από την μαγιά το πολτοποιημένο σουσάμι και ανακατέψτε καλά όλα μαζί Προσθέστε το νερό και ζυμώστε καλά.
Αφήστε να ξεκουραστεί 2 ώρες.
χωρίστε το ζυμαράκι στα δυο και ανοίξτε με τα χεριά σας δυο μεγάλες λαγάνες .Κάντε τρύπες με τα δάχτυλα σας παντού
Αλείφετε με ζαχαρόνερο και πασπαλίστε με μπόλικο σουσάμι!!Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν την πιο λαχταριστή λαγάνα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”