Συνταγές
Μόνο έτσι το τρώμε – είναι υπέροχο φαγητό το λαχανόρυζο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα μικρό προς μέτριο λάχανο άσπρο (και με κόκκινο γίνετε ωραίο)
ΕνΑ μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Προαιρετικά καρότο και σέλινο
100 γρ ρύζι Καρολίνα η νυχακι.(ξεπλένουμε καλά το ρύζι να φύγει το πολύ άμυλο)
3-4 ποτήρια νερό (ίσως θέλει και παραπάνω)
Ελαιόλαδο για το τσιγαρισμα
Λίγη σάλτσα και πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά την πάπρικα) αλάτι πιπέρι
Βράσιμο 20- 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια (όχι πολύ χοντρά μέτρια) σε μια κατσαρόλα τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Αφου έχει πάρει λίγο χρυσό χρώμα
ρίχνουμε το λάχανο και τα υπόλοιπα λαχανικά αφήνουμε λίγο να γυαλίζουν.
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το νερό .βράζουμε για 20 σε μέτρια φωτιά έπειτα
ρίχνουμε μέσα την σάλτσα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σούπερ σπέσιαλ μαύροι γίγαντες με λαχανικά
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ φασολιά φουσκωμένα από το βράδυ και βρασμένα μέχρι σχεδόν να είναι μαλακα.
2 μέτρια κρεμμύδια.
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες ντομάτες.
μια κούπα πιπεριές μιξ.
μισό πράσσο.
3 μικρά καροτα.
2 κύβους λαχανικών.
μια πατάτα
1 κσ πελτέ
λίγο αλάτι πιπέρι
5-6 κλαδάκια μαιδανο και άνηθο.
3 κλαδιά σέλινο.
150 μλ λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρουμε στο λάδι πρώτα το κρεμμύδι μετά πράσο καροτα πιπεριές τα κοτσάνια από το σέλινο άνηθο μαιδανο τον πελτέ ντομάτες κύβο αλατοπιπερο 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 5-6 λεπτα.
Αδειαζουμε στην γάστρα βάζουμε και τα στραγγισμενα φασόλια τα φύλλα από το σελινο άνηθο μαιδανο βάζουμε ζεστό νερό να τα καλύπτει καλά σκεπάζουμε και ψήνουμε 180 β για μια ώρα.
Σβηνουμε και βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε στο φούρνο να ροδισουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.