Συνταγές
Μούρλια φαγητό! Γίγαντες φούρνου παραδοσιακοί μελωμένοι πεντανόστιμοι…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ. γίγαντες τους μουσκεύω ένα βράδυ, την άλλη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε με χλιαρό νερό.
Εχω ετοιμάσει ζεστό νερό στην χύτρα τα προσθέτουμε και τα βράζω μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα 1 φ. τσαγιού ελαιόλαδο, σωτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι, 4 σκελίδες σκόρδου, 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, 1 ντομάτα ώριμη στον τρίφτη, 1 κουτάκι pummaro 250 γρ., 1 μέτρια σελινόριζα, μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, ρίγανη.
Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει, βάζουμε τους γίγαντες στο ταψί του φούρνου, ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα, βάζουμε από το νερό όπου έχουν βράσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω στις αντιστάσεις και αέρα στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα μέχρι να μελώσουν.
Η γεύση τους χωρίς υπερβολή είναι καλύτερη και από τα κάστανα.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μία πρόταση που αξίζει – γλυκιά κολοκύθα ψητή στο φούρνο με μέλι και κανέλα – Λίγες θερμίδες και πολύ γεύση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό κολοκύθα
-1 κούπα ζάχαρη, (καστανή ή άσπρη)
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
-2 κτσ. μέλι
-1 κτγ. κοφτό κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα.
Καθαρίζουμε τη κολοκύθα από τα σπόρια και τις ίνες, την πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρούς κύβους ή σε κυδωνάτες φέτες.
Διαλύουμε το μέλι στο χλιαρό νερό, βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε βαθύ ταψί και περιχύνουμε με το χλιαρό νερό με το μέλι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και ελαφρά αλατίζουμε.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί έως ότου μαλακώσει και μελώσει το σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”