Συνταγές
Εύκολη και οικονομική πολίτικη σαλάτα – Ωραία και άριστο προβιοτικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν δεν ανοιχτεί το βάζο διατηρείται τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο, γίνεται και καλύτερο μη σας πω! Όταν ανοιχτεί καταναλώνεται εντός της εβδομάδας!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο ψιλοκομμένο με το μαχαίρι, (όχι σαν κανταΐφι, πιο χονδρό!)
4-5 καρότα στον τρίφτη
4-5 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
1 σέλερι ψιλοκομμένο κορμός και φύλλα ή 1 μικρή ρίζα σέλινο ψιλοκομμένη – ρίζα και φύλλα
Ξύδι, (όσο σας αρέσει! Προσωπικά έβαλα περίπου 1/3 από το μπουκαλάκι το απλό)
Αλάτι, (όσο σας αρέσει!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ καλά και με δύναμη, να αρχίσουν τα λαχανικά να μαραίνονται και μέχρι να δούμε πως κατεβάζει το μείγμα τα υγρά του !
Το έκανα σε 2 δόσεις για να χωρέσει στη λεκάνη. Μετά τοποθετούμε σε βάζα πλαστικά ή γυάλινα πιέζοντας πολύ καλά, να είναι πολύ “στριμωγμένη” η σαλατίτσα μας, (δηλαδή κάθε χούφτα που βάζουμε από το μείγμα την πατάμε πάρα πολύ καλά)! Θα βγάλει και άλλα υγρά με την πίεση μέσα στο βάζο και θα τα βλέπουμε.
Γεμίζουμε ως πάνω πολύ καλά και πολύ σφιχτά, (εάν γίνει σωστά η διαδικασία τότε πάνω στο χείλος θα βλέπετε τα υγρά του μείγματος)!
Τοποθετούμε στο ψυγείο και σε 3 μέρες είναι έτοιμη!!! Προσωπικά τα βάζω ξαπλωτά τα βάζα στο ψυγείο και κάθε μέρα τα γυρνάω από την άλλη πλευρά, για να πηγαίνουν οι χυμοί του μείγματος παντού, (όταν ανοίξω κάποιο βάζο το τοποθετώ σε όρθια θέση).
Προσθέτουμε στο πιάτο της σαλάτας που θα σερβίρουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι όσο μας αρέσει και για τσαχπινιά λίγη ριγανίτσα!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.