Συνταγές
Πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες και λαχταριστός κορμός μωσαικό με ότι υπήρχε στην κυριολεξία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Συνταγή για τους λαχανοντολμάδες:
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο βρασμένο, 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος, μισή κούπα ρύζι Καρολίνα, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 φύλλα Δάφνης, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο καί λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τον κιμά με τα φύλλα δάφνης μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς, προσθέτουμε το κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο το λάδι και σωτάρισα λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι φρέσκο, το αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το μπαχάρι και ανακατεύουμε, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης ρίχνω ένα φλιτζάνακι νερό, ανακατεύουμε, τέλος τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Εχω αφήσει να κρυώσει το λάχανο, βγάζω προσεκτικά ένα- ένα τα φύλλα, βάζουμε από μια γεμάτη κτσ. γέμιση και τυλίγουμε.
Στην κατσαρόλα κάνω μια στρώση από μαϊντανό, 1 καρότο, σέλινο και στρώνω ένα μεγάλο φύλλο λάχανο.
Βάζουμε τους λαχανοντολμάδες, ρίχνω 1 κούπα από το νερό που έβρασα το λάχανο, νερό να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες, 1 ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζω για 40 με 45 λεπτά.
Σουρώνω το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνω 3 κτσ. κορν Φλάουερ, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Χτυπάω και ένα αυγό, ρίχνω το στιμένο λεμόνι και το ρίχνω στην κρέμα, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες.
Δεν την φτιάχνουμε πολύ πηκτή την κρέμα γιατί όταν κρυώσει θα πήξει αρκετά.
Μωσαϊκο
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 με 4 λεπτά, ρίχνω το ζαχαρούχο καραμελωμένο, 180 γρ. χτυπάμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε το κακάο, 3 κτσ. κοσκινισμένο, χτυπάμε να ενωθούν καλά, προσθέτουμε τα μπισκότα μπτι Μπερ σπασμένα με το χέρι, 1 πακέτο +10 ακόμα, 1 σφηνάκι κονιάκ, 75 γρ. κουβερτούρα λιωμένη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί με μια μαρίζ, βάζω σε λαδόκολλα, τυλίγω σε σαλάμι και βάζω στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.