Συνταγές
Η αδυναμία όλων; Μελιτζάνες παπουτσάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά:
1 κιλό και 1/2 μελιτζάνες
2 αυγά χτυπημένα
750 γρ . κιμά
1 ποτήρι κρασιού κρασί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο θυμάρι, ρίγανη
3-4 ντομάτες στο μουλτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
τυρί τριμμένο, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας πελτέ
Εκτέλεση:
Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε νερό με αλάτι, αν είναι πικρές να ξεπικρίσουν, μετά πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις τοποθετουμε σε ταψί τους ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα περίπου 30 λεπτά….
Ετοιμάζουμε το κιμά,σε κατσαρόλα με λάδι σωταρουμε το κρεμμύδι και το κιμά, σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασιού κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες το πελτέ τα μυρωδικά, εκτός το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι το ανάλογο νερό και βράζουμε για 40 λεπτά.
Αφού ο κιμάς έχει πιει τα νερά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό τα δύο αυγά και μισή κούπα τυρί τριμμένο…
Με ένα κουτάλι πιέζουμε λίγο τις μελιτζάνες να ανοίξουν, και γεμίζουμε με το κιμά, βάζουμε και τη μπεσαμέλ, πάνω στη μπεσαμέλ λίγο τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη και ένα μικρό κομματάκι φυτίνη , ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για μισή ώρα…
Για τη μπεσαμέλ:
1 βούτυρο super fresco
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κούπες φρέσκο γάλα
αλάτι,πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με σύρμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, βάζω πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ…
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.