Συνταγές
Το πιο υπέροχο Εκμέκ καταίφι που έχετε φάει… Αγαπημένο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι 38 μάκρος 28 πλάτος και 8 βάθος και βγαίνουν 20 κομμάτια, μπορείτε όμως να κάνετε πιο μικρό ταψί και να βάλετε τα μισά υλικά, Η να τα κόψετε πιο μικρά και να βγουν πιο πολλά…
Υλικά
Μια συσκευασία κανταίφι
300 γρ. βούτυρο καλό
Τριμμένο καρύδι
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο
Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Οταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο καταιφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιεί το σιρόπι και να μαλακώσει το καταιφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..
Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ, η κερασάκια, η καρύδι, ή όπως μας αρέσει … Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί…
Η Συνταγή είναι της κ. Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.