Συνταγές
Βραδινές λιγούρες; Πίτσες για όλα τα γούστα απόψε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα ποτήρι ζεστό νερό
2 κτσ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
2 αυγά
1 κτγ. αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει με το δικό μου ποτήρι μου πήρε 850 γραμμάρια
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα έριξα πρώτα το χλιαρό νερό με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγιά, ανακάτεψα και άφησα 5 λεπτά. Πρόσθεσα ένα ποτήρι του νερού γιαούρτι, ένα ποτήρι λάδι, τα δύο αυγά και το αλάτι, χτύπησα με το σύρμα και έριχνα σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύω μέχρι που γίνει ένας χυλός και στη συνέχεια ανακατεύω με το χέρι.
Φτιάχνω ένα ζυμαράκι που είναι σαν βαμβάκι. Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί.
Μπορείτε να φτιάξετε λουκανικοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια, τυροπιτάκια και ότι σας πάει το μυαλό σας με αυτό το ζυμαράκι, μόνο σε αυτή την περίπτωση κρατάτε τον 1 κρόκο αυγού γιά να αλείψετε από πάνω αυτά.
Πήρα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στα χέρια μου ζυμαράκι, έβαλα σε στρογγυλό ταψί λαδόκολλα και άπλωσα με τα χέρια μου το ζυμαράκι.
Άλειψα αυτό με μερικές κουταλιές σπιτική σάλτσα και 2-3 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου.
Έβαλα κάτω-κάτω σαλάμι και γαλοπούλα, από πάνω έτριψα τυρί τσένταρ και έβαλα πολύ λεπτοκομμένο λουκάνικο σουτζούκι, πιπεριά και ντοματίνια.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς και σε αέρα μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, να λιώσει το τυρί.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.