Συνταγές
Αφράτη ζύμη ατσμά σε σχήμα πεινιρλί με γαλοπούλα και γκούντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ. χλιαρό γάλα
300 γρ. Ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
3 κτσ. ζάχαρη
1,5 κτσ. αλάτι
50 γρ. φρέσκια μαγιά ή δύο φακελλάκια ξερή , (εγώ βάζω 1,5 φακελάκι)
2 αυγά, (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κτσ. κρέμα γάλακτος ), εγώ βάζω γάλα
1 κιλό + 50-100 γρ. αλεύρι σκληρό ή γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ατσμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν ή μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος, (εγώ βάζω γάλα), ρίχνουμε και ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς στις αντιστάσεις χαμηλά το ταψί μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΑΤΣΜΑΔΕΣ
Υλικά
- 40 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή
- 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
- 4 ποτήρια του νερού αλεύρι
- 3 δάκρυα μαστίχας Χίου κοπανισμένη
- 1 ποτήρι του νερού γιαούρτι
- 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
- 1 αυγό, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
- 1 κτγ. αλάτι
- 1 κτσ. ζάχαρη
- 2 κτσ. φρέσκο βούτυρο
- Μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό. Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά μέσα εκτός από το βούτυρο, το σουσάμι και τον κρόκο.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν κόβουμε ζυμαράκια σε μέγεθος αυγού.
- Στο καθένα κρύβουμε λίγο βούτυρο και το κάνουμε μπαλίτσα.
- Μετά ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε λωρίδες, τις στριφογυρίζουμε και ενώνουμε τις άκρες, φτιάχνοντας ένα κουλούρι.
- Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Διαβάστε περισσότερες νόστιμες Συνταγές στο foodstories.gr