Συνταγές
Τηγανόψωμα θρεπτικά με γέμιση ταχίνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εμείς τα τρώμε με μέλι και τυρί, με μαρμελάδα, και με ταχίνι.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. αλεύρι
400 γρ. νερό χλιαρό
7 γρ. ξηρή μαγιά
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλάτι
1 κτσ. σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη, (ανακατεύουμε), και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μα τι νοστιμιές είναι αυτές, πω πω πω ωωωω τέλεια Πέινιρλι με ζύμη ατσμα δεν υπάρχουν καλύτερα και πιο αφράτα μέσα αλλά τραγανά απ έξω!!!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ατσμα…Υλικά Συνταγής
600 γρ. χλιαρό γάλα
300 γρ. Ηλιέλαιο
3 κτσ. ζάχαρη
1,5 κτσ. αλάτι
2 πακέτα, (50 γρ.) φρέσκια μαγιά ή δύο φακελλάκια ξερή
2 αυγά, (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα ή νερό)
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι γοχ.
Γέμιση – κέτσαπ, μπέικον και τριμμένο κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΑΤΣΜΑ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 30 “ψωμάκια” και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με σταγόνες νερό, ρίχνουμε και λίγο σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.