Συνταγές
Τηγανόψωμα αφρός – και τι δεν θα έδινα για μια μπουκιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Χρυσά κι την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις – “Το ζυμαράκι”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζυμάρι χρησιμοποιούμε 250 γρ. αλεύρι σκληρό, (για τσουρέκια), 250 γρ. αλεύρι γοχ., 340 γρ. χλιαρό νερό, μισή κτσ. αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά και 1 κτγ. μέλι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά και το μέλι. Τα ανακατεύουμε καλά για να λιώσει το μέλι και η μαγιά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι. Κατόπιν βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε λίγο ζυμάρι και το πλάθουμε λίγο σε ένα πιάτο που έχω βάλει λίγο αραβοσιτέλαιο, (για να μην κολλάει), βάζουμε τριμμένο τυρί στο κέντρο, μαζεύουμε τις άκρες του ζυμαριού στο κέντρο και πιέζω το ζυμάρι για να γίνει πιο λεπτό και πιο μεγάλο.
Το τηγανίζουμε με αραβοσιτέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μετά το τηγάνισμα το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Η εκτέλεση είναι από κ. Χρυσά κι την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις – “Το ζυμαράκι”.