Συνταγές
Πεντανόστιμα και λαχταριστά πεϊνιρλί που γίνονται σούπερ αφράτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 φλ. γάλα χλιαρό
1 φακ. μαγιά
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 κτγ. ζάχαρη
1/2 κτγ. αλάτι
3 φλ. αλεύρι γοχ.
Λίγο βούτυρο λιωμμένο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την μαγιά, το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατέυουμε καλά, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά- σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μιά ωρα να φουσκώσει. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το κάνουμε βαρκούλα βάζουμε τυράκι κασέρι τριμμένο, αλλαντικά της αρεσκείας σας, μπέικον, λουκανικάκια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα αλείφω με το βούτυρο.
Η δόση βγάζει 8 πεινιρλί.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Όπως θες τα τρως όπως θες τα συνδυάζεις. Ποντιακά Πελμένια!
Μπορείς να τα φας σούπα, μπορείς να τα φας με καυτό βούτυρο από πάνω και με λίγο καυτή σάλτσα.
Όπως και να τα κάνεις είναι υπέροχα και σπιτικά.
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό κιμά ανάμεικτο χοιρινό, αρνίσιο ή μοσχάρι
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
Αλάτι, πιπέρι
Ζύμη
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Αλάτι
Αλεύρι περίπου 2 κιλά και κάτι αν χρειαστεί
Για το βράσιμο
Νερό
3 φύλλα δάφνη
Αλάτι, και πιπέρι μαύρο
Ένα μικρό κομμάτι βούτυρο
Δύο κουταλιές άνηθο ή μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή στο χέρι ή στο Μούλτι..
Τα βάζουμε στο κύμα μέσα το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 5 λεπτά.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ανοίξουμε τη ζύμη.
Ζύμη
Βάζουμε πρώτα το γάλα, το νερό και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά και έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Εγώ βέβαια το έβαλα σε ειδικό μίξερ και το έφτιαξα. Γιατί στο χέρι θέλει πολύ δούλεμα.
Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι να μην κολλάει στο χέρι μας.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί να μη γίνει και πολύ μαλακό γιατί δεν θα δουλεύετε. Και παίρνουμε λίγο το κάνουμε σαν μπαστουνάκι θα δείτε και στις φωτογραφίες και το κόβουμε μικρό μικρό και το ανοίγουμε με τον πλάστη μας.
Έπειτα γεμίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τρία τέταρτα του κατσαρολιού νερό. Ρίχνουμε την δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και το βούτυρο μέχρι να πάρουν μία βράση. Έπειτα ρίχνουμε τα πελμένια μέσα και αυτά θα πάνε στον πάτο. Όταν σηκωθούν επάνω στην επιφάνεια τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν και έπειτα ρίχνουμε λίγο άνηθο ή μαϊντανό αν θέλουμε.
Έπειτα τα τρώμε σαν σούπα.
Αν δεν θέλετε ζουμιά τα σουρώνουμε τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο και τα τρώμε όπως θέλουμε. Και με καυτερή πιπεριά και με τυρί από πάνω !!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.