Ορεκτικα
Φουσκωτό και αφράτο πεϊνιρλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 κούπα και λίγο περισσότερο νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές λάδι
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές πελτέ
Χλιαρό νερό για να λιώσουμε τον πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο σκόνη, ρίγανη
Για τη γέμιση:
3 κούπες κασέρι τριμμένο
6 λωρίδες μπέικον
6 φέτες ζαμπόν ή σαλάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε σε ζύμη απαλή και ελαστική. Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι μέρη. Πλάθουμε σε χοντρά ο οβάλ φύλλα. Απλώνουμε σε κάθε φύλλο σάλτσα και στο κέντρο κατά μήκος μπόλικο κασέρι.
Βάζουμε από πάνω το μπέικον, το ζαμπόν και σκεπάζουμε με μπόλικο κασέρι. Βρέχουμε λίγο τις άκρες δεξιά και αριστερά και τις πιέζουμε να κολλήσουν σχηματίζοντας βάρκες και κλείνοντας μέσα τα υλικά που βάλαμε.
Βάζουμε τα πεϊνιρλί σε ταψί με λαδόκολλα σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθούν 15-20 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και τα υλικά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.