Συνταγές
Ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες, που θα το κάνετε πολλές φορές με ό,τι γέμιση σας αρέσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πεντανόστιμα και αφράτα ρολάκια, με κοτόπουλο, γραβιέρα, πράσο και πιπεριές.
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γοχ.
50 ml. ελαιόλαδο
300 ml. φρέσκο γάλα, (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά, (9 γρ.)
1 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. ζάχαρη
και 60 γρ. μαργαρίνη, (σε θερμοκρασία δωματίου)
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:
300 γρ. περίπου, φιλέτο κότας νωπό
τον κορμό από 1 πράσο, (150 γρ. περίπου)
1 αυγό
λίγη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
και 200 γρ. γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε .
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοτόπουλο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στην συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο 45*55 εκ. περίπου.
Αλείφουμε την επιφάνειά της με τη μαργαρίνη, προσθέτουμε στη γέμιση το ασπράδι του αυγού και τη γραβιέρα και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρολάρουμε το φύλλο και το κόβω ανά 2 δάκτυλα. Αλείφουμε τα ρολάκια με τον κρόκο του αβγού, μαζί με λίγο γάλα (2 κτσ.) και λίγο ελαιόλαδο (1 κτσ.).
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.