Συνταγές
Έτοιμη η πίτσα μας – αφράτη από μέσα τραγανή από έξω
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
280 ml. νερό
100 γρ. ενεργό προζύμι
400γρ. αλεύρι, (200 γρ. για όλες τις χρήσεις και 200 γρ. σκληρό)
8 γρ. αλάτι
Ανοίγουμε το φύλλο με σιμιγδάλι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υλικά όπως είναι στη σειρά και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και για 1 ώρα ανά 15 λεπτά διπλώνουμε τη ζύμη, (με ελάχιστο βρεγμένο χέρι) .
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη για 2-3 ώρες και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα ξανα διπλώνουμε τη ζύμη σκεπάζουμε το μπολ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο .
Την τρίτη μέρα βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια, (ή 3 ανάλογα απο το μέγεθος που θέλετε), τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα, (μπάλες), χωρίς να ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη, (δουλεύουμε ελαφριά), και αφήνουμε για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια, (ανοίγουμε στη μέση, τις άκρες τα αφήνουμε για να μπορεί να φουσκώσει), και βάζουμε ότι υλικά θέλουμε. Εγώ έβαλα σάλτσα για πίτσα, διάφορα τυριά, τριμμένα μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι, μορταδέλα και αγγούρι τουρσί .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ψηθεί.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..