Συνταγές
Ζυμάρι σύμφωνα με την ιταλική τεχνική – Πίτσα κριτσανιστή με πιπεριά και μανιτάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Foteini Theologitou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
450 με 500 γρ. αλεύρι γοχ., (ενδέχεται να μην το βάλουμε όλο)
200 ml. χλιαρό νερό
1 κτγ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 τσιμπιά αλάτι
3 κτσ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι με το αλάτι προσέχοντας να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό, τον οποίο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες.
Τη διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε 2-3 ώρες νωρίτερα.
Όταν η ζύμη έχει ανέβει και μαστιχώσει, παίρνουμε ένα ταψί, (νο. 30-32), αλευρώνουμε τον πάτο και τη ρίχνουμε στρώνοντας την επιφάνεια της με ένα κουτάλι της σούπας.
Από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει νωρίτερα με φρέσκες τριμμένες ντομάτες, μια ιδέα αλάτι,2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά να σχηματιστεί κρούστα.
Έπειτα στρώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας, μανιτάρια, τυριά μοτσαρέλα και γκούντα ή τσένταρ ή οότι άλλο μας αρέσει, (550 γρ.) και τις πιπεριές.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά να χρυσοροδίσει και απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι από Foteini Theologitou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Εδώ είναι το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.