Συνταγές
Ριζότο με μανιτάρια – από τα πιο απλά και πεντανόστιμα φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
3/4της κούπας ρύζι για ριζότο
500 γραμ. μανιτάρια brown κομμένα στην μέση
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4της κούπας λευκό κρασί
1 κύβο μανιτάρι
1 λίτρο βραστό νερό
Πιπέρι φρέσκο από μύλο
1 κουτ. γλ. φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κουτ. σ. βούτυρο φρέσκο
3 κουτ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον κύβο μανιτάρι, μέσα στο καυτό νερό, και διατηρούμε τον ζωμό ζεστό.
Με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε αντικολλλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε την φωτιά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Τρίβουμε πιπέρι, προσθέτουμε το ρύζι, και σοτάρουμε, πολύ καλά.
Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε την φωτιά, και ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο – λίγο τον ζωμό μανιταριών.
Ρίχνουμε με κουτάλα, περιμένουμε να αποροφηθεί πρώτα ο ζωμός από το ρύζι, και έπειτα ρίχνουμε άλλον.
(Ουσιαστικά «ποτίζουμε» με τον ζωμό το ρύζι, μέχρι να μαγειρευτεί)
Η διαδικασία διαρκεί 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τα ρύζι δηλαδή.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ευγενικά, κουνάμε κυκλικά τα σκεύος, σκεπάζουμε με καπάκι για 2 -3 λεπτά, πασπαλίζουμε με θυμάρι, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!