Συνταγές
Ριζότο με σαφράν και χτένια, είναι ίσως το πιο λατρεμένο μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evi Bit – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το Ριζότο
1 κούπα ρύζι αρβόριο
Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό γραμμάριο σαφράν
1 λίτρο ζωμό κότας
100 ml. λευκό κρασί
Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το σαφράν στο κρασί και αφήνουμε να σταθεί λίγο και να βγάλει τα αρώματα του.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζω να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτω λίγο- λίγο το ζωμό και ανακατεύω να βγάλει την γλουτένη και να χυλώσει το ρύζι.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτω την παρμεζάνα και το βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως.
Για τα χτένια.
Αλατοπιπερώνουμε τα χτένια. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε σκόρδο ψιλοκομμένο και δύο καυτερές πιπερίτσες.
Τσιγαρίζουμε τα χτένια μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε πάνω από το Ριζότο.
Η Συνταγή είναι από Evi Bit – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!