Συνταγές
Το μενού μας σήμερα: το τέλειο ριζότο με πράσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κτσ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, (μόνο τον κορμό, δίχως τα φύλλα), και αφού μαραθούν, προσθέτουμε 60 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον και 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες.
Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε 250 γρ. ρύζι για ριζότο, (Arborio) και τα σοτάρουμε όλα μαζί πριν ρίξουμε 100 ml. ζεστό ζουμί λαχανικών απο τα 800 ml. – 1000 ml. που θα χρειαστούμε συνολικά, 50 ml. λευκό κρασί ή χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
‼️Προσοχή όμως όχι πολύ αλάτι, γιατί θα βάλουμε αργότερα κασέρι.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να ρουφήξει το ρύζι σχεδόν όλα τα υγρά. Σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο- λίγο το υπόλοιπο ζεστό ζουμί λαχανικών ανακατεύοντας μέχρι να το ρουφήξει, για να ρίξουμε άλλο λίγο. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
4 λεπτά πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε 1,5 πράσα κομμένα, ίσα- ίσα να μαραθούν μέσα στο ρύζι.
Χαμηλώνουμε τέρμα την θερμοκρασία και ρίχνουμε 40 γρ. βούτυρο και 80 γρ. τριμμένο Parmesan. Εγώ είχα: Grana Patano.
Είναι περίπου το ίδιο. Αφήνουμε να λιώσουν, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο ανθρίσκο, (φραγκομαιντανό), κατά προτίμηση, εγώ δεν έβαλα και έτοιμο το θαυμάσιο ριζότο μας.
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.