Συνταγές
Αν αγαπάτε τις μανιταρόπιτες δοκιμάστε τες με αλεύρι ολικής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για την ζύμη:
250 γραμ. αλεύρι ολικής
250 γραμ. καλαμποκάλευρο
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
60 ml ελαιόλαδο – 4 κουτ. της σούπας
1 κουτ. σ. λευκό ξύδι
300 ml χλιαρό νερό κατά προσέγγιση
Αλεύρι ολικής η σιμιγδάλι για το άνοιγμα των φύλων
1 πλάστη
Μεμβράνη φαγητού
Λαδόκολλα
Για την γέμιση:
500 γραμ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
1 καρότο
50 ml ελαιόλαδο
50ml λευκό κρασί
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 πρέζα δεντρολίβανο ξερό τριμμένο σε γουδί
1 πρέζα θυμάρι ξερό
1 πρέζα ρίγανη ξερή
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι φρέσκο από μύλο
Για το πασάλειμμα:
Ελαιόλαδο
Παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την γέμιση:
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, και μόλις μαραθούν, ρίχνουμε και το καρότο.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε τρίβουμε πιπέρι και σιγό – μαγειρεύουμε μέχρι να χαθούν τα υγρά, και να μείνουν τα μανιτάρια μόνο με το λάδι τους.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα βότανα, και ανακατεύουμε, και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την ζύμη:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα άλευρα, το αλάτι, και ανακατεύομε.
Κάνουμε μία κοιλότητα στην μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, και ξεκινάμε με τον γάντζο να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
Κλείνουμε το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη η οποία πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ωρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Μοιράζουμε την ζύμη σε 7 μπάλες, ανοίγουμε στρογγυλούς δίσκους με τον πλάστη, και πασπαλίζοντας με σιμιγδάλι, η αλεύρι ολικής, για βοήθεια στο άνοιγμα.
Με μεζούρα ένα αναποδογυρισμένο πιάτο, -των 19 εκατοστών – κόβουμε 7 πίτες.
Βγάζουμε στην άκρη την ζύμη που κόψαμε.
Μοιράζουμε την γέμιση σε 7 μερίδες.
Στην μία πλευρά της ζύμης, βάζουμε την γέμιση, και κλείνουμε σχηματίζοντας Κόθρο.
Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, και ραντίζουμε την επιφάνεια τους με λίγο νερό.
Τέλος ψήνουμε για 30 λεπτά, στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!